Liba-alaplevet főzünk (Tisztított libaszárnytőből gyökérzöldségek és vöröshagyma hozzáadásával alaplevet főzünk, kb. 2 óra alatt gyöngyözve). Eközben a sárgarépát zúzott fokhagyma hozzáadásával megpirítjuk olívaolajon, majd jöhet a kockára vágott angolzeller és a kockára vágott füstölt kacsamell, az egészet egy leheletnyi lisztszórással sűrítjük, majd ezt az elkészült alaplével felengedjük.
Ezután belekerül a levesbe a zöldborsó, az egészet tejföl-tejszín hozzáadásával dúsítjuk, és ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, citromlével, lestyánnal.
Sós vízben megfőzzük külön a burgonyagombócokat. (Készíthetjük házilag, de készen is kapható).
A megfőzött burgonyagombóc tálaláskor kerül a levesben, utolsó lépésként pedig megszórjuk a kolbászmorzsával.