Vakvarjú Éttermek- BUDAPEST

Liba csorbaleves libamellel, ropogós füstölt libakolbászmorzsa és burgonyagombóc

Hozzávalók:

Liba-alaplé
  • 400 g libaszárnytő
  • 40 g vöröshagyma
  • 150 g gyökérzöldség
Leves
  • 80 g angolzeller
  • 80 g sárgarépa
  • 80 g zöldborsó
  • 40 g fokhagyma
  • 120 g füstölt kacsamell
  • 40 g liszt
  • 120 g tejszín
  • 120 g tejföl
  • 320 g burgonyagombóc
  • 120 g libakolbász megsütve, kihűtve, majd késes aprítóval morzsává darálva.
  • só, bors, citromlé, lestyán ízlés szerint

Elkészítés:

Liba-alaplevet főzünk (Tisztított libaszárnytőből gyökérzöldségek és vöröshagyma hozzáadásával alaplevet főzünk, kb. 2 óra alatt gyöngyözve). Eközben a sárgarépát zúzott fokhagyma hozzáadásával megpirítjuk olívaolajon, majd jöhet a kockára vágott angolzeller és a kockára vágott füstölt kacsamell, az egészet egy leheletnyi lisztszórással sűrítjük, majd ezt az elkészült alaplével felengedjük. 

Ezután belekerül a levesbe a zöldborsó, az egészet tejföl-tejszín hozzáadásával dúsítjuk, és ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, citromlével, lestyánnal. 

Sós vízben megfőzzük külön a burgonyagombócokat. (Készíthetjük házilag, de készen is kapható). 

A megfőzött burgonyagombóc tálaláskor kerül a levesben, utolsó lépésként pedig megszórjuk a kolbászmorzsával.