A füstölt libamellet apróra (a lehető legapróbbra, tatár állagúra) vágjuk bőr nélkül, ehhez adjuk az apróra vágott cornichon uborkát, kapribogyót, mogyoróhagymát. Magos mustárral ízesítjük a keveréket, só és frissen őrölt bors kíséretében. Adunk hozzá még majonézt (a házi majonéz javasolt, de vásárolttal is kiváló), tetejét frissen vágott snidlinggel és ecetes gyöngyhagymával díszítjük.
Vargánya aioli készítése: a tojássárgáját kikeverjük olívaolajjal, egy csepp citromlével, mehet bele a sült fokhagyma miután pürésítettük, sóval és cayen borssal ízesítjük, a vargányagombát pirítjuk, pürésítjük, majd a fokhagymás majonézhez keverjük.
A libatatár tálalásakor a vargánya aioli-t mellé kanalazzuk.
Friss kovászos kenyérrel az igazi.