Sauska48 - VILLÁNY

Konfitált libacomb, sült cékla, burgonyakrém, áfonyás lilakáposzta

Hozzávalók:

Libacomb
  • 4 db libacomb
  • 500 g libazsír
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss rozmaring
  • só, bors
Cékla 1
  • 1 csokor bébi cékla, piros
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk tengeri só
  • frissen őrölt bors
Cékla 2
  • 1 csokor sárga bébi cékla meghámozva
  • 2 ek mangó ecet
  • só, curry por
Cékla 3
  • 1 csokor cirmos bébi cékla meghámozva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citrus ecet
Lilakáposzta
  • 800 g lilakáposzta
  • 50 g barnacukor
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek balzsamecet
  • 150 g aszalt áfonya
Burgonyakrém
  • 500 g hámozott burgonya kockákra vágva
  • 150 g hideg vaj
  • 100 ml meleg tej

Elkészítés:

A combokat sózzuk, borsozzuk. Olvasztott libazsírba rakjuk. Fokhagymát és friss rozmaringot teszünk mellé. Sütőben, 105 fokon, 3 óra alatt puhára sütjük. Miután elkészült, eltávolítjuk a felső csontot.

A combot kevés zsírral, sütőben pirosra sütjük.

Cékla 1: a céklát sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliába csomagoljuk, és sütőben puhára sütjük. Majd meghámozzuk és formára vágjuk. Tálaláskor serpenyőben, olívaolajban átforgatjuk. Borsot tekerünk rá.

Cékla 2: a sárga bébi céklát sós vízben puhára főzzük. Curry porral, mangóecettel ízesítjük.

Cékla 3: a színes céklát nyersen vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajjal, citrusecettel ízesítjük. Sózzuk.

Lilakáposzta: a káposztát vékony szeletekre gyaluljuk. Olajon megkaramellizáljuk a barnacukrot, ráhelyezzük a gyalult káposztát, sózzuk és kevés vízzel puhára pároljuk. A végén balzsamecetet adunk hozzá. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, és lefedve tároljuk.

Burgonyakrém: A burgonyát sós vízben puhára főzzük, ezután leszűrjük, majd áttörjük. Vajjal, tejjel habosra keverjük.

Tálalás

Pecsenyelét öntünk a hús alá. Virágokkal, curry porral díszítjük.

 

Elkészítés:

A combokat sózzuk, borsozzuk. Olvasztott libazsírba rakjuk. Fokhagymát és friss rozmaringot teszünk mellé. Sütőben, 105 fokon, 3 óra alatt puhára sütjük. Miután elkészült, eltávolítjuk a felső csontot.

A combot kevés zsírral, sütőben pirosra sütjük.

Cékla 1: a céklát sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Alufóliába csomagoljuk, és sütőben puhára sütjük. Majd meghámozzuk és formára vágjuk. Tálaláskor serpenyőben, olívaolajban átforgatjuk. Borsot tekerünk rá.

Cékla 2: a sárga bébi céklát sós vízben puhára főzzük. Curry porral, mangóecettel ízesítjük.

Cékla 3: a színes céklát nyersen vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajjal, citrusecettel ízesítjük. Sózzuk.

Lilakáposzta: a káposztát vékony szeletekre gyaluljuk. Olajon megkaramellizáljuk a barnacukrot, ráhelyezzük a gyalult káposztát, sózzuk és kevés vízzel puhára pároljuk. A végén balzsamecetet adunk hozzá. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, és lefedve tároljuk.

Burgonyakrém: A burgonyát sós vízben puhára főzzük, ezután leszűrjük, majd áttörjük. Vajjal, tejjel habosra keverjük.

Tálalás

Pecsenyelét öntünk a hús alá. Virágokkal, curry porral díszítjük.