Sauska48 - VILLÁNY

Libamájhab, must zselé, sütőtök

Hozzávalók:

Libamájhab
  • 500 g hízott libamáj
  • 400 g puha vaj
  • só, frissen őrölt feketebors
Must zselé
  • 400 ml vörös must
  • 20 g növényi zselatin
Sütőtök 1
  • 300 g vékony sütőtök
Narancs dresszing
  • 200 g olívaolaj
  • 2 db narancs reszelt héja és kifacsart leve
  • 20 g sonkahagyma apróra vágva
  • 20 g mustár
  • 1 kk curry por
  • 20 g almaecet
Sütőtök 2
  • 500 g sütőtök cikkekre vágva
  • 50 ml olívaolaj
  • fél kk curry por
  • fél lime leve
Sütőtök 3
  • 150 g sütőtök
  • 50 g narancs dresszing

Elkészítés:

A májat darabokra szedjük. A nagyobb ereket eltávolítjuk. Vízgőz felett felolvasztjuk a májat, majd hozzáadjuk a vajat, és krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Könnyű, sima állagú májhabnak kell lennie.

Formába töltjük és kifagyasztjuk.

A mustot a zseletinnal felmelegítjük. Belemártjuk a fagyasztott libamáj habot. Hűtőben tartjuk felhasználásig.

Sütőtök 1: vékony szeletekre vágva, majd narancs dresszinggel ízesítve.

Narancs dresszing: keverjük össze a narancslevet a fűszerekkel, hagymával, ecettel, narancshéjjal. Ezután folyamatos keverés mellett öntsük hozzá az olívaolajat.

Sütőtök 2: a sütőtököt sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a héjából és olívaolajjal, sóval, curry porral krémesre turmixoljuk.

Sütőtök 3: a sütőtökből karalábévájó segítségével kis golyókat formázunk. Forrásban lévő vízbe tesszük kb. 1 percre. Leszűrjük és összekeverjük a dresszinggel.

Tálalás

A tányérra helyezzük a sütőtök szeleteket. A közepére rakjuk a libamájhabot. Köré rakjuk a sütőtök golyókat és a sütőtökpürét.

Virágokkal és citromfűvel díszítjük.